Translate

طريقة عمل الدجاج بالفرن على طريقة جوجو مع ارز اصفر وخروب



 اهلا بيكم اصدقائى ومتابعين مدونتى الكرام اسعد بصحبتكم دائما وارجو ان اكون عند حسن ظنكم
فى تقديم كل ما هو شهى وصحى  فى فصل الصيف نفضل دائما الاكلات الخفيفه والابتعاد عن الاكلات
الدسمه نظرا لارتفاع حرارة الجو ولذلك نقدم لكم اكله خفيفه على راى المثل كل زبيبه لايجيلك داهيه
ولا نصيبه انهارده اكله خفيفه فراخ مبهره فى الفرن خفيفه وسهله وسريعه كل عيلتك هتحبها يلا نبدا
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير
=========
فرخه متوسطة الحجم مقطعه الى 4 اجزاء لو الفرخه كبيره ممكن تقطعيها 8 اجزاء حسب رغبتك
بصل- زبادى - ملح فلفل اسود -عصير لمون ورق لورى - ثلث معلقة كارى  -زبد
الطريقه
===========
اغسلى الفرخه جيدا وقومى بنقعها فى ماء مضاف عليه خل وملح لمدة 10 دقائق
قطعى البصل حلقات وقومى برفش البصل فى صنيه و ممكن تضيفى بعض شرائح
البطاطس لو حبيتى سهله وبسيطه وانت راجعه من الشغل مستعجله ضيفى الزبادى
الى الفراخ الزبادى يعمل على اضافة طعم لذيذ بالاضافه الى انه يجعل الفراخ طريه
وضيفى ورقتين لورى و الملح والفلفل والكارى والليمون  ومعلقتين صلصه وادعكى جامد الخلطه
 بالفراخ جيدامن كل اتجاه وممكن تشوى الفراخ بالخلطه دى بس هتتركيها فى الثلاجه لمده ساعه
 او اثنينوتشوها على الجريل او تضعيها فى الفرن وطى الفرن شويه عشان لا تحمر بسرعه
وتكون غير مستويه من الداخل اتركيها فى الفرن حتى يحمر وجهه الفرخه اخرجى الفرخه
من الفرن وضعيها فى طبق التقديم وزينها بالبقدونس وبالهنا والشفا هذه الوصفه تقدم مع
مكرونه او عيش او رز  وعشان الوجبه تكون متكامله هنقدملك طريقة الارز الاصفر
شهى ولذيذ يحبه الاطفال كثيرا والكبار ايضا تابعونا

الارز
==========

نص كيلوارز -ملح- فلفل-معلقة كركم كبيره-زبده او زيت على حسب الرغبه ضعى مقدار
 من الماء او الشوربه على النار وانتظر حتى يغلى المقدار ضعى الكركم اولا بعد الغليان حتى لايصبح
الكركم كتل كالنشا ضيفى الملح والفلفل -والزبده او الزيت حسب رغبتك والارز بعد غسله وتصفيته
من الماء ويقلب المقادير وتترك على النار حتى الغليان عندما يغلى الارز وطى النار واتركيه حتى
ينضج اللون الاصفر للارز يستهوى الاطفال والكركم يعطى نكهه لذيذه الى الارز فضلا عن
فوائده العديده ,,ملحوظه هامه : هناك الوان عديده طبيعيه ممكن اضافتها لتغير شكل ومزاق الارز
منها الاحمر والاخضروالاصفر لو رغبتى فى ارز احمر ضيفى عصير الطماطم اما لو رغبتى
فى لون اخضر للارز ضعى شبت مفروم للارز كلها الوان طبيعيه مفيده ولذيذه ايضا
عندما ينضج الارز ارفعيه من على النار وضعيه فى طبق التقديم وجمليه باوراق البقدونس
وبالهنا والشفا انت وعائلتك ولكى يكتمل اليوم ورغبتى شرب شىء صحى ومفيد فى هذا
الجو الحار عليكى بعصير الخروب الصحى والمفيد وعشان نكون قدمنا لكم وجبه كامله
متكامله هنقدم لكم طريقة عمل عصير الخروب تابعينا

عصير الخروب
=============

 احضريه من عند العطار خروب مجروش قومى بنقعه فى الماء ثم اغليه على النار
وبعد ذلك قومى بتصفيته وضيفى اليه السكر حسب رغبتك الخروب مفيد وصحى
بدون الوان صناعيه تجنبى شرب الخروب من الشارع لان به الوان صناعيه
قرون الخروب لونها بنى فاتح اما الخروب الاسود الوان صناعيه  بعد تصفيه
الخروب وتحليته بالسكر حسب رغبتك ضعيه فى الثلاجه لحين حاجتك اليه
وبالهنا والشفا انت واسرتك نتمنى ان نكون قدمنا لكى وصفات سهله ولذيذه
ننتظر تعليقات حضراتكم وطالبات حضراتكم واسئلتكم واستفسارتكم
كما يسعدنا تقديم وصفات من اصدقاء المدونه وسوف ننشرها باسم
صاحبتها عبر المدونه ان شاء الله فى اقرب وقت شكرا لكم اصدقائى
الى اللقاء فى وصفه اخرى جميله سهله ومفيده من جوجو باااااى

جميع الحقوق محفوظة لــ مطبخ جوجو 2015 ©