Translate

بسبوسه بالمكسرات مع جوجو

 اهلا بكم احبتى فى الله اسعد بصحبتك من خلال هذه السطورجميع واتمنى وصفة اليوم تنال اعجاب الجميع
كتير مننا بيحب البسبوسه وكتير من السيدات بتشتكى من عدم نجاح البسبوسه ما تقلقيش انهارده هنقدملك وصفه
رائعه وسهله جدا لعمل البسبوسه وقت تحضيرها 20 دقيقه تقريبا وللبسبوسه شروط لنجاحها ضيفى البودرمع قليل من بكربونات الصوديوم كى تصبح منفوشه وتتشرب كل الشربات بتاعها  ممكن تستخدمى قشطه بدلا من الزبد او السمن لجعلها طريه
وتكسبها اللون الذهبى الجميل 

 عند عجنها  لاتجعليها سايلة لكن تكون مرملة ومتماسكة الى حد ما ومن اسباب نجاحها عند خروجها من الفرن  وصب  الشربات   تشربه كله مرة واحدة وما يتراكمش في الصينية 
اشعلى الفرن قبل الخبز بفتره كى تحمر بسرعه وتكون طريه ما تنشفش فى الفرن
الشربات يكون خفيف نوعا ما وضيفى له معلقة سمنه بلدى  او زبدة عشان اللمعة الخيالية والريحة الجميله 
قومى بتقطيعها مربعات قبل الخبز هاتكون سهلة جدا في التقطيع بعد ما تخرج من الفرن
بعد النضج ضيفى الشربات دفعه واحده ورجعيها الفرن تانى لمدة ربع ساعه هتلاقيها طريه جداا ورائعه
لو بتحبيها دسمه ضعى عليها قشطه فور خروجها من الفرن ورشى عليها قليل من الفسدق او بندق براحتك
تخلطي المكونات الجافه  مع بعضها
والسايله  مع بعضها بعدين اتصبيهنم على بعض 
 اتبعى معايا المقادير والطريقه يلا نبتدى 
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:2 كوب سميد ناعم-نصف كوب جوز هند-نصف كوب سكر بودره-150 جرام زبده سايحه
كوب الاربع لبن زبادى-معلقه الا ربع بيكربونات صوديوم- ربع معلقة صغيره ملح- ربع معلقة لوز
مقادير الشربات
==========
كوب ماء- كوب سكر-معلقة ونصف ماء ورد- معلقه ونصف عصير لمون - معلقة سمن اوزبده
طريقة تحضير الشربات
===========
1-ضعى السكر والماء والزبده على النار وتكون النار متوسطة الحراره
2-قلبى المكونات جيدا حتى يذوب السكر
3-ضيفى عصير الليمون وماء الورد الى الخليط السابق وقلبى جيدا
4-اغلى الشربات لمده ربع ساعه حتى يغلظ القوام قليلا واتركيه جانبا
5-اذهبى لتحضير البسبوسه تابعى الطريقه
1- ضعى السميد وبيكربونات الصودا فى وعاء وامزجيهم ببعض
2-ضيفى جوز الهند والسكروالملح واخلطى جيدا
3-قومى باضافة الزبده السايحه والزبادى الى الخليط وامزجى الخليط باستخدام معلقه خشبيه حتى يتجانس الجميع
4- احضرى صنيه مدهونه بالسمن وافرشى عليها ورق الزبده منعا للاتصاق
5- صبى البسبوسه فى الصنيه واتركيها لمدة 20 دقيقه قبل دخولها الفرن
6-قطعى البسبوسه مثلثات او مربعات حسب رغبتك وضعى فى كل مربع او مثلث حبه من اللوز فى منتصف المربع
7-دخلى البسبوسه فى فرن محمى قبله بحوالى 20 دقييقه  تقريبا اشعلى الفرن قبل البدا فى عمل البسبوسه
8-ضعى البسبوسه على الرف الاوسط فى الفرن لمدة 20 دقيقه  
9- قومى باخراج البسبوسه من الفرن وقطعيها مره اخرى ثم رجعيها الى الفرن مرة اخرى حتى يصبح لونها ذهبيا
10- اخرجى البسبوسه من الفرن وصبى عليها الشربات دفعهواحده وقومى بتقديمها لاسرتك مع كوب من الشاى او اللبن
نرجو ان تكون الوصفه نالت اعجاب الجميع ونتمنى مشاركتكم للوصفه كى تعم الفائده كما يسعدنا تعليقاتكم واستفسارتكم
ونسعد بتقديم وصفات لكم ننشرها باسم اصحبها كى نستفاد منها ويستفاد الاخرون وشكرا لمروركم الكريم
والى اللقاء فى وصفه اخرى مع جوجو



-
جميع الحقوق محفوظة لــ مطبخ جوجو 2015 ©