السلام عليكم اصدقاء المدونه الكرام ومع جوجو اليوم سوف تتعرفوا معانا على طريقه هايله للبطاطس والوجزمشويه بالطريقه الايطاليه
مثل ما تقدم فى المطاعم تماما سوف تصنعيها بنفسك مثل المحتؤفين
ان شاء الله تعجب حضراتكم وتنفذوها تعلى دلةقت اعرفى مكونات البطاطس
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:5 حبات من البطاطس كبيرة الحجم
معلقه كبيره من زيت الذرة
معلقه صغيره من الثوم المفرى
1 معلقة صغيره من البابريكا
ملح وفلفل واى توابل اخرى حسب رعبتك
دلوقت معادنا مع طريقة التحضير و الاعداد
اغسلى اليطاطس ثم قومى بتقشبرها
2- قطعى حبة البطاطس الى نصفين بالعرض وكل نصف قطعيه 3 او 4 شرائح طويله وغليظه
3-ضعى شرائح اليطاطس فى صنيه صغيره ثم ضعى عليها الماء حتى يغطيها ويعلوها بحوالي 2 سم
4--ضعى الصنيهة عن النار، وتُصفَّى البطاطس في مصفاة ذات عيون واسعة، ثم تترك بها حتى تبرد
5-سخنى الفرن على حرارة 180درجه اى متوسطة
6-توضع شرائح البطاطس او جوانح البطاطس في صنيه او وعاء كبير، ورشى عليها الزيت والملح والفلفل الاوابل والبابريكا الثوم البودروتقلَّبها جيدا باليد حتى تتتشرب بالتوابل جيدًا
7رصى شرائح او جوانح البطاطس في صينية مسطحة، ومن الافضل أنْ تكون ذات فتحات او ثقوب كبيرة لتوزيع الحرارة من جميع الجهات
8- اتركى صينية البطاطس في الفرن مده من 7 إلى 10 دقائق أو حتى تأخذ البطاطس اللون الذهبي من كلتا الجا نيبن، ويُمكن تقليبها بملعقة من وقت إلى آخر أثناء الطهى
9- يعد الطهى قومى باخراج صنية طاطس الودجز المشويّة ورصيخا فى طيق التقديم وبالف هنا وشفا
اتمنى ان الوصفه تكون عحبتكم واقدروا تنفذوها بكل سهوله ولو عندك وصفه تخبى تنشريها ابعتيها وخننشرها بايمك ان شاء الله
كما نتمنى متابعتكم لما نقدمه من اكلات مفيده ولذيذه وشهيه هيحبها ولادك وهتكونى طباخه ماهره ومبتكره
تخياتى والى اللقاء فى اكله لذيذه وشهيه ومفيده من المطبخ الايطالى والهندى والمصرىوغيرها مقدمة من جوجو