ا هلا بكم من جديد مع جوجو ومع اشهى واسهل وصفات نتمنى وصفة اليوم تعجبكم وتنول رضائكم
وكما عودناكم على تقديم وصفات وحلويات على اد الايد وفى نفس الوقت لذيذه ومفيده وصحيه
ولان كل ست او بنت زوجه او ام او حتى جده لعبتها ومتعتها المطبخ وحبها وعشقها
لاصناف الاكل والحلويات الذيذه وحبها لزوجها واولدها يدفعها دائما لابتكار كل ماهو جديد فى
اصناف الطعام وطبعا وسط الغلاء فى الاسعار الباهظه والتى ترهق الاسره المصريه وخصوصا الحلويات
كل ام تبحث على اكلات شهيه يحبها الجميع وتكون على اد الايد حرصنا على تقديم
اصناف لذيذه من الحلويات على اد الايد طبعاا وانهارده وصفه بيحبها الاطفال جميعا والكبار ايضا
انا عن نفسى بحبها وولادى كمان وهى تورتة الفاكهه طبعا والان التورته فىى محلات الحلويات غالية الثمن
والميزانيه لا تسمح وولادك بيحبو التورته قوى قررا نقدملك الطريقه بالشرح المبسط والسهل فى البيت
هتكون على اد ايديكى وهتوفرى وكمان هتكونى متاكده
انها صحىه وغير ضاره لانك عملاهه بايديكى الحلوين وهيعجب عيلتك جدا وهيحبوها
نصائح هامه
==========
الكعك البسيط الصغير يتم خبزه فى فرن حار
الكعك البسيط الكبير يتم خبزه فى فرن حار لمدة 20 دقيقه وبعدها تخفضى درجة حراره الفرن حتى ينضج
الكعك الدسم الالصغير يتم خبزه فى فرن متوسط الحراره
الكعك الدسم ا لكبير يتم خبزه فى فرن درجة حرارته 220 مئويه لمدة 10 دقائق وبعدها تخفض الحراره الى 180 حتى النضج
ملحوظه هامه: درجه الحراره الساخنه تبدا من 220 درجه مئويه الى 230 درجه مئويه
اذا اردنا اختبار نضج الكعك يتم ذلك بواسطة غرز بو سكينه فى احد الجوانب فاذا خرج بوز السكينه دون ان يعلق به شىء دل ذلك على تمام النضج.
=========
"تورتة الفاكهه رقم 1"
المكونات-2كوب دقيق-ملعقة صغيرة بيكينج باودر-فواكه طازجة أو معلبة-ربع كوب زيت.-نصف كوب سكر-كاسترد-.2بيضه
جلاتين أو جلي ليمون-
طريقة التحضير والاعداد: يضرب البيض ضربا جيدا ثم ضيفى اليه السكر واخفقيهم جيداثم ضيفى الزيت, اامزجى الدقيق مع البيكنج بودر
ثم وضعى خليط البيض والسكر على الدقيق والبودر وامزجيهم جيدا بمعلقة خشبيه فى اتجاهه واحد
, تدهن الصينية بالسمن وتفرش بورق الزبد ويتم صب الخليط السابق فيهاتزج فى فرن ساخن لمده 20 دقيق وتخبز من أسفل,حتى النضج ثم تترك لتبرد قومى بفرد
الكسترد عليها و اتركيها داخل الثلاجه حتى يتماسك الكاسترد ثم قومى بتجميلها بالفواكهه وقومى بدهن الفاكهه بالجلاتين أو جلي الليمون لتعطيها بريقا ولمعانا تدخل الثلاجة مرة أخري حتي تتماسك وتقدم باردة ..
" تورته الفاكهه رقم 2"
المكونات:2 كوب دقيق ناقص معلقتين ضيفى ماكنهم معلقتين نشا-كوب ونصف سكر بودره-نصف كوب ماء
8بيضا مش من الثلاجه لنجاح الكيكه بدرجة الحراره العاديه معلقة كبيره محسن كيك -معلقة خل كبيره- ربع معلقة صغيره ملح
معلقة صغيره فانليا
اطريقة الاعداد والتحضير:قبل اى شىء قومى باشعال الفرن اولا لى درجة حرارة 180
قومى بفصل صفار البيض عن البياض وضعى كل واحد فى اناء منفرد بمعنى الصفار فى اناء والبياض(زلال البيض)فى اناء اخر
ادهنى صنيه بالسمن ورشيها بالدقيق واتركيها جانبا
اخفقى بياض البيض مع رشة ملح والخل فىى وعاق عميق وجاف استمرى فى الخفق حتى ينفش الخليط ويغلظ القوام
ثم ضيفى كمية السكر ملعقة ملعقة مع الخفق المستمر
ثم اتركيه جانبا واابداى ببخفق الصفار مع باقى كمية السكر ومحسن الكيك اخفقى لصفار حتى يفتح لونه ونبدأ باضافة الدقيق
الدقيق والبيكينج بودر تدريجيا الى صفار البيض بالتبادل مع الماء بمعنى ضيفى ملعقة دقيق ثم ملعقة ماء مع الخفق المستمرحتى نهاية
كمية الدقيق والماء كلها ثم قومى باضافة البياض الان على 3 مراحل ضيفى الجززء الاول من البياض لخليط الصفار و وقلبيهم بملعقة خشبيه من تحت الى فوق تقليب هادى انتى محتاجه صبر فى هذه العمليه حتى تنتهى ال 3مراحل حتى تظل العجينه هشه حتى تنتهى من بياض البيض كله
بعد ان تنتهى من مزج كل المكونات قومى بصبها فى الصينية بحرص و وضعيها فى فرن على درجة حرارة 180 د تقريبا 45 دقيقة
ملحوظه هامه:يجب ان يكون الفرن سليم وتوزيع الحرارة جيد يفضل الفرن ذو بمروحة حتى النضج اغلقى الفرن واتركيها فيه 5 دقائق حتى
لا تهبط ثم حرجيها من الفرن و واتركيها بالصينية 10 دقائق ا على شبكة حتى تبرد تماما ثم تقسم بسكينه طويله الى 3 اقسام
طريقة تزين التورته
ربع كيلو كريم شانتيه خام مع بربع لتر ماء او لبن مثلج و5 معالق كبار سكر
صوص شيكولاته او الجناش قومى بتسخينها على النار مع 4 ملاعق لبن حتى يغلى ثم ضيفى 50 جرام شيكولاتة مبشورة
مع الاستمرار فى التقليب بسرعة حتى تذوب الشيكولاتة و قومى برفعهها من على النار و قومى باضافة 2 ملعقة كبيرة قشطة
ونخلط بسرعة
100 جرام اى نوع من انواع المكسرات محمصة مفرومة انا استعملت فسدق بحبه قوى وممكن سودانى او بندق او لوز
فواكه حسب رغبتك او حسب الموسم ممكن كمبوت اناناس او خوخ او فراولة او مانجه اوكيوى اوتفاح او كمثرى
ادهنى الوجهه بمعلقتين جيلاتين نذوبهم فى ربع كوب ماء ساخن
لعمل الشربات ليصب على طبقات الكيك الكيك احضرى كوب سكر
+ نصف كوب ماء وملعقة صغيرة عصير ليمون يوضعيهم على النار 5 دقائق حتى يغلظ القوام ويترك ليبرد
وممكن ان تستبدليه بعصير كمبوت
ضعى ورقة او مفرش تورتة فى طبق تقديم كبير ونضع فوقه اول طبقة من اكيكه بعد تسوية الطبقات و ورشى عليها الشربات باستخدام الفرشاه ا الشربات بفرشاة خفيف ثم ضيفى عليها الكريم شانتيه وممكن اضافة فاكهة ثم ضعى الطبقه الثانيه من الكيكه و ورشى عليها شربات مثل ما فعلتى فى الطبقه الاولى
ضعى فوقها كريم شانتيه ونساويه وهكذا فى الطبقه الاخيره قومى بالضغط جيدا على الطبقات حتى لا تهبط التورتة ونسقى اخر طبقة بالسيرب
ثم قومى بوضع الكريم شانتيه على التورته وغطيها من كل الجوانب ثم قومى بتغطية كل جوانت التورته بالمكسرات المجروشه
ضعى باقى الكريم جانتيه فى كيس التزين واعملى وردات لتزين التورته اعملى خط فى النصف على شكل وردات
رصى الكيوى فى جانب التورته وبعدها الفراوله وباقى الفاكهه حسب رغبتك وزوقك وبحرص شديد صبى الشيكولاته الجنش فى النصف الاخر
للتورته دوبى معلقتين جيلاتين فى فى ربع كوب ماء وغطى الفاكهه بيه وهو ساخن بفرشاة نلمع لكى يبرد يلمع على الفواكه
بعد كده قطعيها وقدميها لعيلتك والف هنانرجو ان تكون الوصفه نالت اعجاب الجميع ونتمنى مشاركتكم للوصفه كى تعم الفائده كما يسعدنا تعليقاتكم واستفسارتكم
ونسعد بتقديم وصفات لكم ننشرها باسم اصحبها كى نستفاد منها ويستفاد الاخرون وشكرا لمروركم الكريم
والى اللقاء فى وصفه اخرى مع جوجو ..